Anak batuk

Boleh ke ank umur 2bulan mkn ubt batuk??agk trperanjat juga ms prgi klinik td doc bg ubt batuk suh ank mkn..disarankn bg 1ml..tp sy xbg pun..tu nk tnya pendapat mommy2 kt sni..terima kasih#ingintahu

2 Balas

Setahu sy baby bwh 1 tahun, x de ubat untuk selesema n batuk. Yg ada pun ubat demam je. X tau la klinik lain ada ke x. Nie doktor tmpt sy bgtau n klinik KK bgtau.

Setahu saya bawah 6 bulan xboleh. Anak saya juga batuk berkahak umur sebulan, paediatrik xbg apa apa ubat.