boleh ke bg bby makan ubat?

Nk tnya ad x momy2 kt sni prnh g cek kuning kt swasta..hari ni sy try pergi..dh cek semua bcaan kuning bby 10.3..doc suruh mkn ubt yg dia bg tu..sehari 2x mkn..12jm 12jm..hari khamis doc suruh dtg cek lg..sy risau lak nk bg mkn ubt sbb bby bru lg 12 hari

boleh ke bg bby makan ubat?
52 Balas

...rs xplu bg kot sis...sbb bby sgt lg tu. ..sy bby kn kunin smpai drop brt dia...jd 3.5kg.. bcaan sbc 240 blik bf je tiap setgh jam skli next dy pg chck trn 200 continue bf je n xamal mn2,petua next dy trn lg tp sdikit blrutan ke hri 14 ms tu dh 110 je..doc suggest ambil drh tuk prolong jaundice..tp sy minta nk ambil yg kaki dulu n alhmdllh bcaan trn 60..n 5/1 timbng brt dr 3.5 kg jd 3.8kg..n kmarin timbg tuk sebulan dr 3.8kg jd 5kg. hihi...

3y ago

bby saya smpai 1 bulan lebih .. smpai saya hbais pntang pun dia still kunig .. wat test darah .. xd apa pun ....