boleh ke bg bby makan ubat?

Nk tnya ad x momy2 kt sni prnh g cek kuning kt swasta..hari ni sy try pergi..dh cek semua bcaan kuning bby 10.3..doc suruh mkn ubt yg dia bg tu..sehari 2x mkn..12jm 12jm..hari khamis doc suruh dtg cek lg..sy risau lak nk bg mkn ubt sbb bby bru lg 12 hari

boleh ke bg bby makan ubat?
52 Balas

sesetengah klinik swasta ada prescribed ubat untuk baby yg kena jaundice. tapi sbnrnye itu adlh ubt org dewasa yg diberi dlm dos yg remdah. tapi ubt ni sgt bahaya. boleh sbb kn kematian. ubat ni akn sebabkn bayi cirit birit. untuk paksa najis keluar.

4y ago

Btul