Pergerakan Baby

Hi, nk tanya.. Normal ke 18 minggu x berapa rasa sangat baby gerak? Risau lah.. Week brpe baru betul2 rasa n nampk pergerakan baby dgn kuat?

2 Balas

normal sbb ruang besar, bby kecik. after 20w nanti u will notice it (ada hari aktif, ada hari kurang) but if u rasa ada gerak within 24jam tu ok je. and smpai 28w u akn rasa gerak kurang semula sbb ruang mula padat and bby rapid growth.

18w slalu nya xrasa lagi sis .. start 20w ++ baru rasa tu pun ikut jugak la, sy 23w baru rasa pegerakkan baby