Bacaan gula pre bf tinggi 5.8

Nk tanya mummy kt sini, kenapa bacaan gula sebelum breakfast tinggi 5.8? Last makan malam saya pukul 10mlm, kemudian rehat dan tidur. Bangun tido saya buat ujian gula dlm pkul 7.30pagi dpt bacaan 5.8 , 5.6 gitu... biasa saya akan start breakfast jam 8 pagi... menu saya cuma sayur2an hijau... mmg x ambil gula, minum pun air putih atau air serai... buntu da ni...

5 Balas

Sis kena mkn sebelum pkul9.. Pkul9 tu dah stop.. Banyak kn minum air putih. Minimum 1liter. Sy buat mcam tu. Alhmdllh bacaan bawah 5.5.sebab kk kt tempat sy 5.5 ke atas dah tggi tu.

bacaan gula kalau tdk mlebihi 6 saya rsa itu normal sis... tpi distngh kk la.. kalau stngh kk 5 ke atas tdk normal... tp kk saya 5 itu kira ok jln mlbhi 6...

doktor bgtau last mkn makanan berat sebelum pukul 7..kalau mlm rasa lapar just amik snacking je...kena jaga waktu mkn setiap hari..baru bacaan gula cantik..

3y ago

yes betol sy pn buat cmni..jgn ikot last mkn pkl 10..mmg tggi la esok amek reading..

betul lah tu puan, kalau ada gdm ni memang pening nak makan apa. 😅 Kadang ada sesetengah tuh, makan sikit pun kemain tinggi gula nya. 😣

Amalkan minyak kelapa dara sis Sy amal tu je Alhamdulillah bsp smua terkawal smpai la sy nak bersalin ni