Bacaan gula dalam darah seleps 2 jam makan.

Adakah normal if bacaan gula selepas 2 jam 4.8 mmol/L ? Dah serupa macam bacaan pre breakfast jer. Atau cara pemakanan saya pagi ni buatkan bacaan gula dalam darah menurun ya. Breakfast saya makan roti sapu jem kaya 2 keping + buah jambu 3 potong + air masak.

1 Balas

Normal. Cantik bacaan tu👍. Boleh tengok kat buku pink. Ada tulis tak boleh lebih berapa mmol/L. Tak silap saya, tak boleh lebih 6.8 mmol/L (2 jam)

4mo ago

Hehe selagi bawah 6.8 mmol/L tak perlu risau. Menu saya masa GDM untuk breakfast wholemeal egg sandwich + susu kotak full cream dapat 4.8 hehe