Bacaan gula pre bf tinggi 5.8

Nk tanya mummy kt sini, kenapa bacaan gula sebelum breakfast tinggi 5.8? Last makan malam saya pukul 10mlm, kemudian rehat dan tidur. Bangun tido saya buat ujian gula dlm pkul 7.30pagi dpt bacaan 5.8 , 5.6 gitu... biasa saya akan start breakfast jam 8 pagi... menu saya cuma sayur2an hijau... mmg x ambil gula, minum pun air putih atau air serai... buntu da ni...

5 Balas

Sis kena mkn sebelum pkul9.. Pkul9 tu dah stop.. Banyak kn minum air putih. Minimum 1liter. Sy buat mcam tu. Alhmdllh bacaan bawah 5.5.sebab kk kt tempat sy 5.5 ke atas dah tggi tu.