GDM ON INSULIN

Assalamualaikum nak tanya. X pe ke kalau saya x insulin sebb BSP tahap 5.8 hingga 6 je. Bimbang turun mendadak gula dalam darah. Cuma pagi tu je yg tinggi. Hari2 bacaan BSP 5.8. lepas tu sampai ke malam ok je

1 Balas

kalau dh on insulin kena buat mommy. sugar xkn drop mendadak kalau mommy mkn manis berpada. cuma wktu mlm je mommy elakkan mkn nasi lmbt. dgn mnum air manis. mommy boleh standby gula or kismis dlm beg, incase hypo. sbb kalau gula tinggi sgt nnti byk complication. better insulin dri mkn ubt, sbb insulin terus masuk dlm darah.