suami tak membantu

Nk full bf anak tapi suami langsung xmembantu. Kurang dari seminggu nak masuk kerja tapi suami langsung tak ikhlas nak bantu bagi anak minum susu perahan dalam botol. Dia sua sekali je, baby tolak, terus xnak bagi dah. Biar je baby kat tilam dia. Xde pun dia nak usaha dukung, gunakan pelbagai posisi, sua botol berkali2... Tak ikhlas sangat. Kalau sy yg try bagi. Mmg baby langsung xnak. Sedih lah. Suami nak kita full bf, tp xsupport dr segi bantuan mcm ni. I belajar masak baru2 ni sbb dia komplain i xbuat pape kat rumah. Lepas tu bila.baby nangis, dia marah i jugak. Pdhal baby baru je lepas susu. Baby just nak peluk2 je... Tu pun dia xnak layan anak. Sibuk dengan fb dia. Kadang2 rasa mcm... Xnak anak lah kalau mcm ni perangai laki i ni. Kalau boleh anak yg ni pun xnak. Nak doakan allah tarik nyawa dia. ? Stress la mcm ni. Kini sy tak heran bila dia kata anak2 dia xingat ayah dan xnak bermanja dengan ayah bila dah bercerai dengan exwife. Dulu dia mengadu tp i diam sbb i xtau cara dia layan anak dia. Tp now i tahu. Jangan tanya la kenapa anak xrapat. Bukan sbb anak berjantina perempuan, xrapat. I pun rpt je dgn ayah. Manje je dgn ayah sampai besar.... Dah la. This is one and only child. I dapat bersalin tenang, pantang tenang... breastfeed tenang... Semua seronok. Tp xseronok bila i terpaksa depend kat suami tapi suami xnak tolong. I jenis yg berdikari tp bila i terlalu berdikari i rasa suami i ni menyusahkan i... Kalau boleh checkup baby sebulan hari tu pun nak pergi sendiri sbb rsa da sihat, klinik dekat jee. Ni anak dah 3 bln, masih xkhitan lagi. I nak bawak sendiri, drve ke klinik.... Tp dia xbagi. Tp mslahnya kurang smggu nak keje dah. Pastu nak hantar pengasuh. I xnak baby xsembuh lagi dah hantar pengasuh tapi tengok lah.... Hm.... Lagi 5 hari nak keje... Khitan entah kemana, train botol entah ke mana.... Training hantar pengasuh pun entah ke mana.

1 Balas

Maaf sis...dr awk doa Allah tarik nyawa ank rasanya lebih baik awk doa Allah tarik nyawa suami sis.... Atau doa Allah jentikkan perasaan kasih n syg dia pd ank...sis tiap kali basuh beras utk msk pon byk2 doa lembutkan hati suami jdkan dia suami yg ringan tulg