baby tak nak suck breast mummy

hi, anak saya bru berumur 3 hari, bila bg breast utk menyusu dia tak sucked pun diam je macam kemam. Tp bila nurse hulur botol susu dia sucked. is it normal? huhu I hope i can bf. ker sb breast xda milk baby xnak suck

1 Balas

No, dia masih awal lagi. Baru nak belajar dan ibu kena ajar dia. Nanti anak nipple confuse, terus reject direct feeding. bila ada ransangan lidah dari anak, susu akan keluar. Please jangan jadi macam saya, anak nipple confuse sampai ke sudah tak nak direct feeding. Belajar teknik menyusu dengan betul. Nurse tak patut ajar anak ibu hisap susu botol, ianya salah. Hanya cawan dibenarkan.