Botol Susu

Assalammualaikum. Baby sy usia 2m15d.. full bf. Mcm mna ya nak ajar guna botol? Dh try brand pigeon, tomme tippee dgn nuk (puting kuning pun dia tolak).. Baby kalau dh tidur mlm.. bgn subuh sekali ja nak susu... sy jd bengkak susu then perlu mermaid msukkn dlm botol.. tp baby xnak, dia tolak buat wek wek 🥺

2 Balas

Sis kene try and error jugak puting botol mana yg dia nak. Pastu kene bagi jugak botol. Kalau dia nangis kita kene tahan sikit🥹, lama2 dia lapar maybe dia akan terima jugak botol huhu. Susu yang sis dah perah dgn marmet tu sis simpan dalam beg susu yg ziplock tu and then frozen kan. Nanti bila baby dah boleh terima botol, boleh defrost and then bagi baby. Stay strong ye mommy👍🏻😘

Kena try & error, teat tu main kan peranan juga