botol susu brand apa yg sesuai? baby 3 bulan full menyusu badan.tknak minum guna botol lnsung

nk ajar botol

2 Balas

Saya pakai avent. Stakat ni baby sy okay je. Kadang tukar dgn tomme tippe. Sis kene try juga paksa dia minum botol. Kurangkan direct feed. Kadang2 cuba waktu dia nak menyusu tu, sis gilir puting dada dgn botol. Pastikan time tu dia tgh lapar. Kalau sis biasa menyusu dia sambil baring, bagi botol sambil dia baring jugak. Mengiringkan badan dia mcm posisi nak menyusu pastu suap botol. Ni antara tips yg sy buat kat baby sy hehe. Dia akan nangis tapi lama2 alhamdulillah dia dapat terima botol.

8mo ago

Allahu yeke sis. Sy mcm tu jugak. Masa umur 2 bulan tetiba reject botol. Time tu susah hati betul lah sbb risau cemana nak hantar kat pengasuh. Tetiba time sy nak balik kg. Masa dalam kereta dia nak pulak minum botol. Pastu masa kat kg, masa org lain yg suapkan botol dia nak pulak. And then smpai skrg dia dah boleh df and botol. Sis cuba try org lain yg suapkan botol pulak. Ataupun mcm sy, distract kan dia masa duk dalam kereta ke..

Try Tomme Tippee

9mo ago

dah try. tknak jugk hmm