Botol susu

Hai ibu ibu , macam mana nak ajar baby satu bulan menyusu guna botol ye ? #bantusharing #theasianparent_my

1 Balas

Kalau baby tolak botol susu, cuba cara ni. Tp ni cara yg terakhir tau. Kira last option la 😅 Sediakan susu dalam botol dan minta pasangan atau sape sape tolong pegang botol tu. Kira get ready la. Baby direct feeding ye? Kalau ye, bf baby and bila baby dh syok mnyusu tu terus masukkan puting botol susu dlm mulut baby. Tukar cepat cepat la senang kata. Tp nurse yg ajar tips ni kata tips ni kene sekali buat je. Saya menjadi, Alhamdulillah ☺️ Semoga dipermudahkan segala urusan puan 💪🏻