Ajar anak botol

Macam mana nk bagi anak mahu minum botol dengan susu formula ,tak pernah ajar anak botol ,susu formula,sebelum ni full susu bdn.anak 11 bulan

1 Balas

1st sekali, hati ibu kena kental.. ok lepas tu, mcm saya, saya start dgn susu pam, kira intro botol dulu.. bergilir dgn susu badan.. lepas tu susu formula + susu badan.. kekerapan tu drpd mula2 sehari sekali, sampai la jd sepenuhnya botol(kalau memang nak wean off).. tp saya buat ni masa anak saya 6 bulan, tak reti minum guna cawan atau straw lagi.. dah 11 bulan ni, mungkin boleh ajar minum susu dalam cawan juga kalau dia xnak botol..

1y ago

itu la dua hari ja dy mau botol lepas tu dah tak nak ,nak isap susu badan ja ,Okey lepas ni try bagi minum dlm cawan Plk . terima kasih