dah rasa contraction,37w 1d, masih di rumah

Ni pregnancy ke 4, last bersalin 2012, due 8/4,dah mula rasa contraction start 10.30 pagi td ni...sy dh track masa, tak konsisten, contraction setiap 5, 10, 15 & 20 minit...dlm tempoh 1 jam ni...5kali contraction Sy dh check x de lelehan @darah keluar... Sy perlu ke hospital bila ada lelehan mukus@ darah kan?

2 Balas

Xsemua org melalui tanda keluar darah tu....tp kalau contraction konsisten tu btllah tanda nk bersalin...ade yg bonus dpt skali pecah ketuban😁 Kalau dalam tempoh 5mnit awk rasa contraction dtg 3x awk dah blh pergi hospital dah...

Tu je tanda palsu shaje sis.. tunggu smpai kelyar tanda.. if contraction betul2 sakit kat bahagian pinggang ke bawah setiap 5minit n kerap