Turun darah

Salam.. subuh td ada kluar darah sikit..time nk kencing..tp tk da lgsung contraction..skrg dh pkul 4 ptg..darah ada kluar lg..tp contraction tu masih tak da..nak pergi hospital mcm mls lgi..sb bca pengalaman org dkt google smua kata kena tggu contraction baru pegi hospital..sy tiada pengalaman turun darah dlu..masa sy mengandung ank first, sy sakit contraction trus pegi hospital..siapa ada pengalaman trun darah dlu? Nak pegi hospital trus tak ni? Skrg sy dh 39weeks 4days

13 Balas

Better g hosp sis. Masa anak 1st, saya turun darah pagi. Xde contraction. Tp, tghr sy p labour room. Kat sana, bila cek, dah 5cm dah.. mlm lpas isyak sy bersalin. Tu pun, waktu doc cek 7cm baru rasa ada contraction pain. Sbenanye contraction dah recorded kat ctg masa sampai je kat LR. Tp, pain treshold sy tinggi. So, sy xrasa sgt contraction tu

Saya contraction 10-5mnt dr 1030am. Ms 730pm keluar lendir dgn darah terus bertolak ke hospital. Sampai hospital dekat kul 8 then interview sikit sambil diorg cek jalan dh 7-8cm. 815pm masuk LB, 833PM beranak dh. Masa kandungan pertama pun macam tu. Klu turun darah tu mmg dh terbuka utk laluan keluar kepala bayi. Wajib p hospital dah.

Sy sdg alami skg kluar drh tpi contraction xde.pegi hsptl cek bukaan pun blm ada doc sruh blik rumah dlu..da msuk 3 hari kluar drh contraction xde .cek blik d hsptl tadi da msuk1cm ..doc sruh blik lagi..skg doc pesan kalau ada contraction baru dtg blik hsptl..penat ulang alik hsptl..better cek je sis..

Saya pon turun darah tp baru 21 weeks... doktor cek jln alhamdulillah x de bukaan.. jantung dan air kencing alhamdulillah ok....cuma kena bedrest kat rumah...tp still kena jaga2 sbb turun darah ni tanda abnormal bagi ibu mengandung... better pergi hospital tuk cek kandungan mommy..😉

waalaikumussalam..sy pun turun darah n ada contraction..pergi hosp kul 2 pg, baru 2 cm..teros admit hosp..kul 4.45 ptg, baru 4 cm..teros masuk LR..6.43 ptg, dah 7cm..teros bersalin..Alhamdulillah 😊

Better pergi sbb sy pon trun darah. P hp dh 3cm buka, air ktuban pon dh pecah xperasan. Masok labour room, sejm lbh kuar si kenit. G je sis utk kslmtn ibu & anak

sy kluar lendir darah ,kk trus sruh prgi hospital ..smpai da bukak 3cm ..contraction ad org lambat,ad yg cepat ..

Lebih baik trs prgi hsptl , kalau diorg ckp ok alhamdulillah laa. Rsauu bby tbelit je nnti

Sy hri tu kluar darah,lendir n contraction skli..pastu trus pg hospital..bukaan dah 3cm..

5y ago

It's ok sis..sma2..xslh share pglmn ..😍😍🤗

Nurse kan ada pesan klu ada turun darah terus pegi hospital. Jgn tunggu