Tanda bersalin?

Macam mna nak tahu tanda nak bersalin? Tadi pagi datang contraction setiap 4-5 minit. Lepas pada sejam tu contraction on off tak sekata.Kejap² dalam sejam, setengah jam,20 minit baru dtg contraction. Masa contraction tu mmg sakit sampai ke blkg, pinggang dan bawah. Ni dah hilang rasa sakit sebab on off contraction. Cuma sakit macam sengal² kat pinggang,area pelvik kalau berdiri/berjalan. Turun darah/leaking belum ada. Perut mengeras kejap² mcm biasa. Sekarang dah 38 weeks. #pleasehelp #bantusharing #ingintahu #seriusnanya #pleasehelp #pleasehelp

3 Balas

klau rse mcm nk terberak tu mknanya nk bersalin la tu, klau ade rse mcm tu cpt² tros pergi hospital.. contraction mcm tu pon kdang² dh bg hint nk brslin, so awk kne standby je la and pjuk bby supaya kluar ikot due awk.. in shaa allah smoga dprmudahkn urusan awk brslin nty.. aamiin

sama lah saya pun nak tahu juga.. soalan saya pun tiada siapa jawab lagi..

sy first baby xtau apa2..skrg minggu ke 37