ebm

Newbie mom here. Before this I just df my baby so now I'm going back to work. Regarding ebm, 1. Can I mix frozen with chilled/fresh ebm from different date but same temperature 2. Can I mix frozen ebm from different date? 3. If both are not doeable, how do i manage ebm? Baby drinks 3oz per session, but every time i pump i will get 4 or 5 oz. What do i do with the rest of the milk if i pack 3 oz only?

4 Balas

Kalau awak dah tahu baby minum 3 oz per session , awak pump tuang 3oz je dalam satu plastic . Lebih tu masuk plastic lain . Lepas tu letak kat bahagian chiller dulu . Next pump buat sama juga . Lepas tu bila nak masuk dalam beku baru satukan yang lebihan tu . Temp sama , hari pun sama , lebih baik macam ni . Kalau susu lebih sangat , buang je , tak perlu nak sayang sayang . Saya pun awal awal sayang nak buang susu tapi bila fikir balik , susu yang kita simpan maybe kurang betul cara kita manage tu so takut kualiti kebersihan kurang , lebih baik bagi df dari bagi yang simpan kalau ada masa .

Tips