Is it safe to puasa while in my 2nd trimester? I feel guilty kalau tak. And guilty kat baby if I do😞 Help

Need help.

7 Balas

Hi you, I pun skrg tgh ganti puasa. Tapi masa sahur kena makan berat pastu makan semua ubat yg dr bagi. Tapi ikut badan juga, kalau mmg x larat. Jangan paksa. Awk tak boleh ikut org lain, sbb badan kita semua lain2. Hopefully Allah ease semua ibu2 preg utk puasa🥰

2y ago

Ok love. Sbbnya first pregnanycy, jadinya takda experience lagi nak thru benda ni🥺 tak puasa rasa bersalah n rugi sbb boleh puasa full. If puasa risau kat mybaby. But, i try to puasa InsyaAllah♥️ May Allah ease everything. Thanks dear!😍