sijil nikah

nanti nak ke hospital,kena bwk surat nikah kan? bwk yg ori atau copy je eh?

18 Balas

standby je sis.. bawa copy boleh,Ori pun boleh.. lain hospital lain ragamnya.. Saya ank nk masuk 4 haritu pun tetibe Dorg minta Masa nk bersalin,even Kita ckp ank nk masok 4 dh kena juga ke sijil nikah.. Dorg kata perlu ikut prosedur hospital,trpaksa la tggu hsbnd balik bawa sijil nikah.. standby ltak kt kete ke, fotostat selit kt buku pink ke, ambil gambar ke .. semoga dipermudahkan segala urusan sis..

Mcm sy buat salinan ic suami isteri dgn sijil nikah tampal siap2 dkt blkg skli buku pink tu senang nurse nak rujuk.. Benda ni pon masa bukak buku pink awal2 nurse dah minta.. Tapi masa nk bersalin bawak ic mumy yang ori dgn buku pink.. jgn lupaaaaa 🌸

saya dah beranak 3 kali dah. bawak buku pink jer..masa bukak buku pink nurse da mtk copy sijil nikah, ic suami n ic isteri..nurse dah tampal siap2 dlm buku pink page belakang sekali tuk rujukan hospital.

kalau d sabah xpyah bawa pn xpa sbb nurse blh tngok copy ic n sjil nikah yng d kpilkan dlam buku pink..tpi utk mke sure bwa jak la yng ori utk rjukan

sy msa buka buku tu .. tak bawa apa pun .. nasib la dalam hp ade snap gambar sijil nikah .. nurse mmg minta .. tpi dia nak tgk je .. 😊😊

Ikut prosedur hospital yg kita nk bersalin tu. Sy standby kad nikah ja. Tp dlm buku pink sy selit siap2 dokumen yg sy dh fotostat

Mcm saya standby je dlm kereta… tp hospital mintak buku pink je… sijil semua tu time register surat beranak nnti

Tnye nurse tmpt sy sbelom ni, dy ckp sijil nikah perlu bwa klu kawen dgn warga asing je. Tp tmpt lain sy xtau la.

I dulu xpayah bawa pun. sbb dah mmg Ada Dlm buku klinik. call hosp u nk bersalin Tu utk confirm

sy buka buku pink lepas dkt kk puchong dia tak minta huhu tp sy dah bawak siap² je dokumen semua.

2y ago

*bulan lepas