Beg hospital

Baju tak bawak banyak2 takpe kan..kat hospital ada sediakan baju polkadot tu kan..lg 1 kalau bawak copy sijil nikah je boleh ke?tak bawak yg original..

7 Balas

Baju untuk ibu (depends berapa hari kena ward). Baju baby dalam 3 atau 4 pasang sehari (ni estimate je lah). Yang lain bawa lampin, dan keperluan ibu ke hospital. Rasanya sijil nikah takyah. Saya bawa buku pink dengan ic je

2y ago

tenkiu sis info❤️

awak prepare je dlm 1@2hari baju. macam saya haritu 5hari juga dkt hospital. byk pakai baju sendiri je awak. tak pakai baju hospital pon. hari 1st tu je masa nk bersalin pakai baju sana. ada juga yg lepas bersalin dh boleh balik

2y ago

tenkiu sis info.❤️

Bawa baju utk discharge je utk mommy (baju+kainbatik/seluar palazo). baby tu bawa dlm 3-4 helai baju, pampers kena extra, wet tissue. sijil nikah biasanya dh ada dlm buku pink kita attachkn masa buka buku dlu.

sepanjang dduk wad akan pakai baju polkadot pink yg sis ckp tu. time discharge bru pakai baju kita sndri. kne salin baju sndri..

klu seremban,diorg mnx salinan sijil nikah pastue nk tgk kad kwen/sijil nikah kita yg ori..baju sy bwak utk discharge ja slalu..

2y ago

yup..bwak ja mna2..jnji ad yg orim.

baju untuk mummy bawa 1helai je puan , ye boleh je bawa yang copy .. saya semua dah siap2 potostat ..

2y ago

sama2 puan

Sy je belum packing baju.. Malasnya... Lg sebulan

2y ago

sama la sis saya pon lg sebulan je due 16/12..baju pon baru2 je packing😂