buka buku pink

Hi korang saya pregnant anak first (10w). Kalau nak buka buku pink perlu bawa sijil nikah ori atau copy je ? Kena bawa pregnant test utk tunjuk kat nurse tak ? 🥺

18 Balas

cuba awak call kk untuk set appointment dan tanya kena bawa apa je. sebab masa saya buat buku pink kk just minta ic dan gambar scan sahaja (jika ada) sebab first tu saya tak tau saya mengandung pergi check dan scan kat klinik swasta dulu

Mcm sy buka buku bulan 5 lps dekat KD. Sy bwk sijil dgn ic ori. Pregnant test tak perlu. Memandangkan musim covid, nurse cuma isi bahagian muka dpn je(6 minggu). Lps tu cukup 8 minggu baru pegi timbang berat dll. Scan plak dkt KK.

Sebaiknya call kk dulu untuk buat appointment & tanya kena bawa apa. Sebab kk saya takperlu bawa semua tu. Bawa badan dan ic je.

saya haritu kk hanya mntk kad nikah je.. pregnancy test xperlu bawak n tnjuk pun.. tpi better sis bwk je copy sbb lain tmpt lain cara

klo kk taman medan takde pon mintk ape ape . hnya bg tahu nk bukk buku . terus buat tp kene buat appoitment sekarang

better call dlu KK...sbb skrg dgn covid19 ni, kbanyakan KK dh xde app by call..smua by on9.. jdinya kena tmpah atas on9

Bawa copy je sis. Semua doc bawa copy je. Saya dulu kk minta ic and sijil nikah then dia stapler dekt belkang

kalau Kat sabah kena sediakn sijil nikah copy 2pcs,copy ic husb n wife 2pcs,gmbr passport 2pcs husb n wife

mudah je...bawak ic suami atau bawak kad kawen...suami ikut sekali laaa nk check hiv..

Sy g scan klinik swasta dlu, sbb nk comfirm kn.. Bru g kk.. Nurse minta kad nikah je..