Ada tak ibu yang scan 6 weeks nampak kantung sahaja?

Voice your Opinion
Saya pernah alami, tak perlu risau
Tidak pernah
Cuba scan lagi pada minggu ke 10

920 respon

24 Balas

saya pernah scan 6w kantung jk, next scan sama jg mcm 4 kali scan berakhir dgn keguguran dlm 10 hari darah tdk berhenti keluar paling last bawa p hospital doktor pakar scan dia blg baby kamu mama sebenarnya diluar rahim mmg kalau tak pandai mmg tak nampak baby cuma nampak kantung jk kosong,sempat lg doktor kasi tengok degupan baby masi hidup cuma tdk dpt diselamatkan pintu rahim sdh terbuka sebab ada yg kasi rosak kan pintu rahim, Allahuakbar sedihnya ku waktu😭 tu .Tak Apa sayang ank syurga mama tunggu mama di pintu syurga ya .

alhamdulillah masa 5w saya pun mmg nampak kantung saja, 6 week pun samar2 kecik sgt tpi dh dgr jantung. 🥰 kita kena positif nnti puan repeat scan minggu ke 8 ke 10 ke insya-Allah ada tu!

4 minggu, sudah nampak kantung. 6 minggu dah nampak .. ala lupalah apa namanya. Haha. Lain org , lain perkembangan kandungannya.

Masa saya scan 6 weeks nampak sac & 8 weeks keatas baru nampak janin & heartbeat . Then start la journey with the little angel ☺️

Normal je awak , dulu saye scan 5w nmpk kantung ja . Weeks ke atas baru scan lagi untuk tgok ada janin dgn heartbeat ke tak

sya scan 9w masih nmpk kntung lagi..doc sruh dtng lagi 2minggu..untuk repeat scan..normal je tu..masih terlalu awal.. 🥰

scan lgi masa 8 week akn nmpk tpi kecik lgi. nk lgi jelas scan masa 10 weeks. sbb saya pn mse 6 weeks nmpk kntung jgk.

sye pregnant 5 minggu ada dua kantung.. scan 8 minggu dah nmpk . sikit .tp satu ada heartbeat satu x de.

Masa saya scan mula² di kk time tu dah lebih 10minggu so memang dah nampak ada janin. Alhamdulillah

Sy irregular period, skg kantung size 8week blm nampak.. Semoga kelak nampak la janin kt dlm...