Contraction natural

Nak tumpang tanya, saya anak second tapi yang first saya induce so yang second pregnancy ni saya takthu macam mana sakit contraction yang tetiba tu... So nak tanya, kalau berdiri atau cangkung, jalan sikit je rasa sakit sangat kat bawah perut and baby gerak aktif time sakit tu, adakah itu kontraksi? Tapi bila duduk atau baring tak sakit dah.

1 Balas

contraction tu rasa mcm sengugut tapi 10kali gnda dri tu. x kira la tgh duduk ke baring ke. kalau contraction tu tetap akan rasa sakit. yg kekdg ade bile baring ke duduk hilang tu braxton hicks.

2y ago

tanda2 bersalin tu kena tgok la. kalau dh ade salah 1 ke. contoh ade keluar lendir darah ke, air ketuban pecah ke. or contraction kerap ke, 5 ke 10minit ke. dh boleh siap2 pi hospital dah tu.