first pregnancy

nak tnye, normal ke kalau baru 7 weeks tapi tkde loya, pening and muntah muntah? sblm ni ada jugak loya and muntah, dh msuk 6 weeks hingga 7 weeks dh tkde alahan. tapi check upt positive lgi. risau jugak sbb first time😅

23 Balas

Sy skrg 7 week pun takde alahan. Tapi sbb anak first sy start alahan masa w9-10 mcm tu. So saya pun tengah bersedia ni. Seram nak melalui alahan tu. Bau apa semua nak muntah. Makanan semua bau najis. Air liur banyak betul. Kerja muntah sampai lembik. Mmg kali ni kalau boleh tak nak bagi perut kosong langsung. Makan sikit2 tapi selalu. Kalau boleh nak elakkan alahan tu 😅 Boleh ke agak2? 😆

normal sis, sy masa first pregnnt mmg xde alahan langsung..tpi first nak lekat tu husband akan mual loya dlu dlm smggu...sekarang nak msuk anak yg kedua still sama tkde alahan ,cuma nya alahan naik jerawat byk dkt muka tnpa henti..tp husbnd loya n mual pg n ptg yg second ni..tp sy tk thula kalau nnt2 sy dpt alahan jgk sbb bru 7weeks

andai xde rasa loya pening muntah,, Alhamdulillah..sbb sy prgnant first,2nd n now 3rd xde muntah². loya² pening pon dh masuk trimester ke 3. tu pon dia bg ghase² je. light² je. dlu pon sy mcm sis. risau.smpi xsabor nk tgu check up.. rupa² jenis sy mang xde morning sickness,

it's normal mummy...jgn risau..enjoy je..and guess what..yg xde alahan ni baby boy .. mengikut pengalaman saya..muka akan Breakout abis,hitam jeragat semua timbul..biaselah tu, pembawaan..janji mummy and baby sihat ☺️

Normal. Saya start 8/9 weeks baru start alahan. Mcm2 alahan nasi, fishcat, fishball tak boleh makan, perfume n bau tumis2 tak boleh bau hm. Tapi morning sickness sampai dah masuk 2ndtrimester ni je tak hilang2 lg

normal , saya dari awal pregnant sampai nak masuk 3 bulan baru ada alahan . itu pun satu bulan je lepastu dh tak ada sampai la dah nak dekat due date ni . tapi kalau rasa risau boleh je pergi check dekat klinik

masa ank first, awal2 je mual. dlm sbuln je cmtu. pstu transfer ke asben smpai bersalin. 😅😅. Sy buat cm biasa je sbb xde alahan. asben je yg teruk.. 😂. second ank, baru alahan kt Sy.. 😁😁.

normal je. saya ni pon first pregnancy jugak. 9weeks baru start ada alahan tapi tak teruk sgt pon. masuk trimester kedua takde dah alahan tapi dtg pulak hidung sumbat, kaki kejang

dah pergi scan ke ? saya pun takde alahan jgak sis, nak masuk 10w. orang kata normal, lagi best takde alahan dari ade alahan. pergi scan dulu lah kalau belom scan lg

Jangan mintak awak 🤣 saya sampai 6w takde alahan. Ttbe pertengahan 7w alahan datang sampai keluar masuk hospital. Sekarang dah 37w pun still alahan teruk