Week 6 tanpa muntah

Hi mommies, first time mommy here. I nak tanya lah i dah masuk 6 weeks tapi normal ke takda muntah muntah? Selera makan pun bertambah cuma lately ni dia just loya loya je tapi tak muntah pun? Ada yg sama ke?

25 Balas

alhamdulillah okay la tu xad muntah2.jgn dminta x best pun.sy tiga2 anak wktu pregnant xad muntah2 .cuma alahan loya2 mual xleh msak x leh bau minyak wngi, sabun baju,sabun mndi smua tu busuk 🤣slalu sy kena awl trimester je.msuk second trimester slow2 hilang,slera mkn yg naik 🤭.

normal tp get ready sebab biasanya usia 6w dan ke atas dah start morning sickness and akan bertambah teruk. kalau sekadar loya shj alhamdulillah tp loya² pun dpd ringan makin lama akan bertambah rasa loya tu wpun xmuntah. but dont worry, masuk trimester kedua will be better

normal sis. sy pun mcm ni jgk mula2. lpastu tringin la nk alahan mcm org lain. last2 ambek kau. mknn smua xleh tlan. tlan ja mntah. berat badan pun trun byk. sbb alahan teruk sgt. kna la msuk hospital 3 hari😆

saya pun sama, loya sgt smpai hidu minyak angin pun tk jalan. jdi saya mkn apple hijau je nk hilangkn loya. tiap kali rasa loya saya potong buah n mkn. alhamdulillah selamat bersalin🫶🏻

Sama macam saya awal2 dulu okay je takde alahan makan pun berselera masuk je week 8 memang takleh makan banyak benda asyik nak muntah je sampai sekarang dah 14w pun masih nausea

Normal je sis xde muntah 2 boleh je makan apa yg nak dimakan hahaha enjoy je jgn diminta nati saya masa ngandung pun xde alahan morning sickness now baby dah 6bulan dah

Normal je. Saya masuk 10 weeks baru macamtu ada rasa loya and kurang selera makan. Lepastu masuk trimester kedua takde dah loya and selera makan back to normal.

bagus kalau X morning sickness sis..mcm sy anak sulung dl... langsung xmuntah.. selera nak makan je... nak kerja pun senang..jgn risau sis,janji anak sihat

normal. sy 2x pregnant alahan memang loya je tak muntah pun. and alahan baru nak mula tu, akan peak around 8-11w selalunya. tengok waktu tu mcm mana.

normal je. jgn diminta ada alahan sis🤣 sy anak sulung dlu pg, ptg & mlm muntah je, mkn tak bselera & perut sntiasa bloated. smpai nangis2 sy dlu