Alahan 7 weeks muntah + gastrik

Hi mummy2. Sy nk tanya mcm mana mummy2 hadap alahan muntah + gastrik time 7 weeks pregnant? Doc dh bagi ubat tahan muntah & ubat gastrik tapi still tak jalan. Sb saya tak boleh nak makan, kalau makan asyik muntah then akan jadi gastrik lagi. Dengan kerja lagi, skrg saya mintak unpaid leave sementara ni🥹

1 Balas

Sblum pregnant awka ada gastrik tk? Kita mmng sedia ada gastrik tmbh pulk pregnant mkin teruk, alahan muntah lgi teruk dri awak kene gastrik pun lgi teruk, kita tk consume apa2 ubat, sbb tk jalan pun at last tk tau dh ikhtiar mcm mana lagi, asal makan muntah rehat then lepas beberapa jam makan lagi sbb risau baby dlm perut ada effect, samala kita 7 week tpi nak masuk 8 minggu dh, might be 1 trimester truk sikit nnti dh hbis fasa tu mungkin okey rsnya