Assalaimualaikum

Nak tnye normal ke bila masuk 9w baru start mual² muntah bila bangun pagi?.. Selalu bila dah start 9w, akn hilang minggu ke berapa ye?. Terima kasih yg sudi jawab soalan sya.

5 Balas

Normal. Tak semua akan mengalami alahan yg sama & pada waktu yg sama. Ada yg start dr awal preggy & ada pula yg takde alahan langsung. Utk tempoh alahan tu pun semua individu tak sama sis. Kadang dh stop alahan bila dh masuk 4@5 bulan then dtg balik bila 34w ke atas

Mcm saya, mual muntah2 teruk.. Nak bngun pon tk bole, nak bau makanan pon tk bole ni kan pulak nak mkn.. Mmng kerja tido je tak mkn pape just mnum air tu pon keluar balik.. Dri awal pregnant sampai masuk 3bulan bru hilang sepunuh nye..

Bergantung pada ibu... morning sickness tu biasa.. untuk hilang tak tentu.. ada yang 2, 3 bulan.. ada yang tak...

Sy alahan dr 5 weeks skrg dah 17 weeks masih alahan. Nasib badan sis. X tntu jugak

Normal sis saya masuk trmester ke2 baru hilang semua tu