12w tapi scan 9w

Klau ikut kalendar 12w, tpi bila scan baru 9w.. Ada yg mcm ni x.? Adakah normal.? Sya tnya doktor, doktor x ckp apa pon cuma suruh repeat scan slps 2w. Terima kasih yg mnjawab..

5 Balas

kalau x teratur normal sis, dia x akan sama week dr last kita period. mcm sy last period 6/5/22 kalau ikutkan sy dah 16w++ tp ikut scan sy baru nk masuk 14w. beza dlm 2w jugak, tp alhamdulillah bby ok je bila scan.

2y ago

Alhamdulillah.. normal rupanya.. sya risau jgak sbb doktor x dak ckp apa.. smga baby sihat² laa.. anak first ni, kurg pengetahuan.. sya kena belajar bnyk..hehe tq sis..

biasa kalau period tak teratur memang normal lari tarikh..macam sy lari 5 hari n doc kata normal...biasa mmg akan ada beza.janji baby ok n ada heartbeat

2y ago

Ramai ckp normal, lega sya pon.. Alhamdulillah baby ok dan jantung pon dah nmpk.. Terima kasih ya..

dah nampak jantung x mase scan? period teratur atau x?

2y ago

Alhamdulillah.. lega sya dpt jawapan.. risau jgak sbb xsama week.. hehe.. terima kasih sis..

Sama dgn sy.. kena repeat lg scan.. hermmm

2y ago

Insyaallah baby sihat tuu. sbb ramai yg ckp normal.. semoga baik2 sja..

Period xteratur la kali,biasa begitu lah

2y ago

baik sis.. tq yaa..