Bila start mual

Mommies yg pregnant kat sini seawal bila ya dah start mual mual?

25 Balas

sy tahu preg 4week, mual start dari 8 week ni..skrg dah 10week still mual..tak boleh masak, tngok bilik air nak muntah, bau sabun nak muntah..tngok sinki lagi nak muntah..😭 tak lalu makan nasi..bau org masak pun xlalu, rasa nak makan buah jambuuu je selalu..ubat n susu jngn cakap la..fikir pon nak muntah 😂 pakse makan buah..

seawal 2 minggu 😅 tp cek upt lps 4 minggu . mula² ingat mual sbb salah mkn atau apa . tp lps da twu pregnant , mual tu jd lg teruk 😂 mindset jugak ke ape xtwu la..

6 minggu rasa mual, masa 4 minggu tu okay je minum susu pon sedap..lpas 6 minggu habih loya dibuatnya, smpai skrg 23 minggu tak leh telan susu sbb mual sgt..cuma mknn yg lain boleh mkn dah, yeay !

Depends pada badan masing2, saya lepas je tau pregnant masa tu 4 weeks, auto morning sickness teramat teruk sampai lah sekarang 9 weeks. 😣

2y ago

Huhu kita kena tabah sis 😭

5/6 minggu dh start mual. ingatkan gastrik.ambil ubat gastrik tak jalan. husband suggest buat upt and found out pregnant masa 7 weeks Alhamdulillah

1st trim mual2 ringan bau tumis2 n nasi masak. Dah masuk 3rd trim ni mual semula kalau perut kosong. 2nd trim takde mual2. Ikut badan masing2 la

Saya xde mual dan muntah..cuma rs kembung perut dan asyik lapar je..mkn pun ok.. alhamdulillah

saya start mual 4w,masatuu xtahu pregnant,8w admit wad baru urine tau2 pregnant ☺️. Depend pada badan jugaa..

kalau sy start mual usia kandungan sy 2 bulan. Ikut org juga sis. Setiap org lain-lain. Ada yg takda alahan.

Depends on badan masing2 dear . Ada yg awal kehamilan ada yg langsung tkde & ada yg hujung2