ayu agustina

Nak tnye erk, ade x spe" yg mngndung da 5 bln x nampk pert sma skli...sebab sya punya pert x nmpk ,tpi msa scan bby smua ok..

22 Balas

Jgn risau sis kalo blm nmpk baby bump nya ... Sy utk 1st kndungan dlu....nak tgu hri pun org ckp perut sy mcm 5bln bsrnya..apalagi masa 5 bln mcm flat ja perut.. Now mgandung anak kedua dah 22w pun sm jg xnmpk lg... Kdg ramai ja tgur sy psl perut kcik la apa..tp xkisah yg penting bby dlm perut sy mbsr ikut usia kandungan..

x ape sis jnji kndungan shat smua inshallah xde pape..ikut bdn org jgak.mcm sy 1st bby same la bdn x nmpk..2nd nmpk jgak..sbb kurus.prut pun kcik je..hehe smpai nk bsalin prut kcik mcm buah tmbikai je..hehe

5y ago

Sama dngn saya😍

Jangan risau klu nampak perut atau tak. Cz perut orang lain2. Setengah orang kulit tebal,boleh nampak cepat,klu jenis mmg buncit,lagi senang nampak perut. Penting baby & ibu sihat hingga bersalin ☺

Anak first dlu sy mengandung 7 bulan pon org x perasan. Huk3x lagi kalau pakai baju longgar or baju kurung. 5 bulan tu bru nk naik baby bumb ckit. Hihi

Sy sama..sampai sjang da 38w pn rmai ckp kecik..to da nmpak la prt.ms awal2 preg aritu xnmpk pun.ok je kcik.mudah bsalin.mudah2an

5y ago

Amin trimksih

Same mcm sy dlu baby 1st, dh 7 bln tp perut stil x nmpk sgt...tp ad body ibu kot, klu ibu kecik perut pn kecik la kot...

5y ago

Alhamdulillah la klu baby ok ibu...huhu

Saya pon sama perut x nmpk sgt. Tp doc check semua okay xde mslh apa. Skrg dh msuk 6 bln still maintain je .

Sama la mcm sy.skrg tgh preggy 5 months jg tp perut x nmpk pun lg..nurse pun tegur keciknye perut.hehe...

saya dah tggu hari nk bersalin je ni...37 weeks..perut pn xnmpk..lau dduk mmg org xperasan sy preggy...

Saya masa 5bulan antara nampak xnampak je. Dh tujuh bulan ni baru lah ketara. 😅