Pert bsar bby bru 5 week

5 mggu prt mcm 2 bln nrml ka#ingintahu

19 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

bloated tu sis.....sbb awal lagi...jgn risau...normal ja....sya awal² suka sngt prut kecik sbb xnmpk perut,boleh pkai bju biasa lagi...bila dah 30w...misi ukur...perut saya jenis besar,prkmbangan,saiz,berat baby normal...tapi disebabkan perut sya besar....baby suka pusing².....Alhamdulillah...36week tepat....baby dah turun kepala dia...🤣🤣..misi kata dia suka pusing atas bawah sbb ruang tu bnyak sngt🤣🤣

Baca lagi

Hahahahha sama! Saya pon 5w+ Sblm pregnant mmg sejenis buncit. Bila tau pregnant malas dah aku nak tarik napas. Biarkan aje. Tapi mostly tu bloating. Macam seronok plak tgk perut besar 😅 husband pon asyik dok pegang tapi yang dia pegang lemak aku bukan baby 🤣 takpe sis samalah kita bersabar dan menjaga kandungan dengan baik. Saya harap semua dalam ni dipermudahkan urusan.

Baca lagi
TapFluencer

Saya macam tulah sis. Perut memang dah buncit sebelum ni. Bila start tahu pregnant 5w perut tak boleh nak buat buat kempis. Mmg perut akan nampak mcm pregnant 4 bulan. Bila orang tanya pregnant ke, saya mengaku je. Tapi bila orang tanya berapa bulan tu yg serba salah nak jawab sebab baru masuk sebulan tapi perut dah besar dengan jayanya. 😆

Baca lagi
2mo ago

sama mcm sy...mmg dr awal perut mmg buncit nak cover susah..org sllu tnya pregnant ke..sabar ja lah. Tapi alhamdulillah berkat doa org2 yg sllu btanya akhirnya pregnnt betul2. Perut memang dengan bangga nya terus kedepan..hahahah

TapFluencer

Tu dipanggil bloated sis.. awl2 klau trasa perut buncit, tu bkn janin lg.. janin bru nk trbntuk.. nnti msuk 2,3 bln dia jd normal balik, msuk 4,5bln bru nmpak balik bby bump tu.. sy pn mcm tu hritu.. awl2 kmbung je

sebelum pregant semua tanya ko pregnant ka? atau berapa bulan sudah ni? sy jwb eh..bukan2 sy tgh period ni..mumgkin terlalu ramai yg ckp jd doa..tup2 eh btul2 pregnant..skg bru 3bulan perud dh nmpk mcm 5 6 bulan..

kalau sebelum ni perut dah boroi, ataupun ada gastrik. boleh jadi kembung perut tuu sis. sama macam saya. saya dah 3 bulan pun nampak besar sebab sebelum ni perut saya memang boroi tambah angin pulak. huhuu 🥲

2mo ago

samaaaa kita skrg da 13w nampal betol perut . rasa nak sorok² je . segan .gitu

tak mungkin sbb tak jadi baby lagi. baru proses implantasi berlaku. lemak perut tu. even 2 bulan pun perut tak nampak lg. perut mula nampak bila nak masuk 3-4 bulan. tu pun ikut org.

nak tau normal ke tak. boleh cuba pergi scan dkt klinik swasta dn tnya doctor. kalau 1st pregnancy selalu perut nk nmpk lambat. sy betul2 org tau pregnant masa 7-8bulan.

kalau 5w janin baru lebih kurang besar sebutir beras sis. jadinya mustahil perut dah besar. saya dah 20w+ pun kalau pakai baju masih tak nampak perut hehe

ibu2 boleh dapatkan sample pampers jenama merries disini https://www.merriesfamily.com.my/r/RYXDB5 #sampelpampers #samplepercuma

Baca lagi