hai ibu semua

Nak tnye berape week ye rasa bby bergerak...sy bru masuk 18 week tapi x rasa lagi..

32 Balas

saya 13w dh rasa. masuk 21w ni smpai geli perut lah rasa dia gerak😂😂 mmg kuat sguh.. badan maknya kecik ja mmg rasa sguh la kalo dia gerak😂 kdg rasa kepala dia timbul, bila pegang keras je😂😋

Setengah org klau cepat 17 week dh bole rasa baby gerak , tpi saya lmbt 23 week baru berasa tu pon rasa mcam kena jentik halus ja , jngan risau ok badan org semua tk sama, nnti rasa lah tu baby gerak

sy 22w baru rasa tapi slow2 je macam angin rasa..tu confius angin ke baby..baring terlentang baru rasa kalau mengiring tak dapat rasa myb lemak tebal sgt kot😂😂

anak 1st dlu dah msuk 7 bln ke atas bru rasa..2nd pregnent ni masuk 5 bln dah rs gerak..tiap kandungan lain2..yg pasti nnt da bsr perut tu pasti rs dia gerak🤗

Saje kot baby nak buat kejutan nanti. Dah start aktif nanti jenuh la 🤭🤭 klau 28 week keatas masih belum rasa bleh la bgtau doctor..

Kalau mcm saya berbadan besar ...lemak terlalu tebal...20week baru terasa sikit tu pun takk kuat sangat ..tp boleh rasa la dia bgerak..

Bergantung pd diri masing2. Tp dlm bln 5,6 dh start rasa dh usually. Mcm saya start rasa minggu 22 halus2. Minggu 25 baru la jelas

I tengah preggy 1st child, 17 weeks dah rasa. Sebab badan kurus je and baby normal size. Ikut orang and size badan kadang2.

saya 18weeks dah rasa dah cuma rasa dia slow je mcm angin dalam perut tapi sebenarnya rasa baby gerak lama lama makin kuat .

ank first dlu 20w baru gerak . ni ank ke 2 18w da rasa . n activ kemain sbb bby boy. no 1 bby girl . malu2 je nak gerak