Pergerakan baby

Assalamualaikum dan hai semua, normal ke kalau 18 19 week rasa acap kali pergerakan baby tapi bila masuk 20 week jarang sangat baby bergerak? Kadang dh usik2 perut tetap tak ada respon.. risau sy 1time pregnant.. tq yg sudi menjawab

3 Balas

Sy pun ada hari rasa cuak sis bila tonyoh2 perut baby tak respond. Haritu sy buka surah utk ibu mengandung dkt youtube, berapa saat kemudian terus rasa baby gerak. Cuba suruh husband borak2 pegang perut. Baby sy macam lebih respond dekat husband. Lepas rasa mcm baby kurang gerak haritu, lama tonyoh perut, bila husband balik kerja sy suruh cakap2 dengan baby, terus rasa baby gerak dekat tempat husband letak tangan

Saya rasa normal awak. Waktu 17 saya pun rasa aktif gelembung2 tu. Tapi masuk ni 21 mula rasa semula. Tapi rasa sikit2 dan nak terkencing. Waktu 18-19 minggu takde rase pape. Jgn cakap la risau waktu tu kan 🥹

normal