comfius? anak first

Nak tnye 4 bulan lebih ade rase gerak² tak?? Ade orang ckp ade rse gerak, ade yg tak

45 Balas

Sy masa 16week lagi da rasa gerak.. Skrg da msuk 19w lagi kerap.. Siap boleh rasa bonjol bonjol keras.. Mungkin kulit perut sy nipis kot.. Tu yg mudah rasa.. 😅 Rasa geli je.. Mula mula masa awal dia gerak rasa mcm angin gitu.. Skrg da boleh ajak sembang 🤣

Sye masuk jer 16 dah gerak. First kick! Masa tu tengah baring. Tiba2x perut rasa kene tendang dri dalam! Trus bangun. Senyum sendri. Huhuhu xlama lps tu dia gerak lagi.. suami pun dah boleh rasa baby kick.. happy la🥰🥰🥰

saya pun nak tnya benda yang sama.. mcmn nak tau itu gerakan baby ya... saya konpius sikit.. rasa macam ada gerak2 sikit. tp tkt pula itu gerak tanda saya lapar.. saya prasan start smlm mcm ada gerak2 lembut. btw moms saya da 20w2d

SelaluY utk ank 1st akn lmbt skit rasa pergerakan, da yg ble rasa wk23. Sblm 6 bln nurse akn ajar n suru kira tendgan baby, Tpi tiap org akan lalui benda yg bbeza.

Saya since akhir 14weeks dh start rasa dh. Now dh 16weeks lg terasa geraknya. Bila kita inform dr, dr perlekehkan mcm kita ni buat buat cerita. Geram je rasa.

5y ago

Smelah sye second baby cpat btol rase geraknye

baby start gerak 16w ke atas sis tp berbeza tuk tiap ibu. ramai ibu2 yg slalu tertipu dngn gerakan usus mnygka gerakan baby trutama 1st time mother 😊

Sy skrg da 19weeks.. Kadg2 tetbe rse cm ade angin dlm perut.. x tau la baby ke angin.. Konfius sgt.. X tau nk bezakan cmne.. 😂

Sy pun 20week bru dpt rase,sbr dulu mommy,nty xlama lg bby akan bergusti kt dlm perut mommy smpy dye kluar😅😅..

sy 20weeks bru terasa.. sblm2 tu xase sgt.. kdg2 konpius, pgrkn baby ke msuk angin😅😅😅... #1stbaby

Sya mengandung anak ke2..skrg ni my second bby 4bln dah blh rasa dia bgerak sikit2...