Tak rase bby kick or gerak

Da nk masuk 26 week tapi x tau la bbg ade kick ke ape.kdmg2 dia mcm mencuit je kdng rse ade angin lalu dlm perut.selalu perut mengeras knpe ye

5 Balas

awkk. cuba awk minum manis atau makan benda manis. mcm sy kalau minum milo ais baby laju gerak gerak dlm perut sy. sy dah 27week alhamdullilah bby aktif dlm perut. atau awk boleh pergi rujuk dr swasta. jgn abaikan pls... risau

10mo ago

Owhh sy da try minum mnis n sejuk dia gerak mcm halus2 je.to la sy rse nk pergi sewasta scan tgk bby ok ke sihat ke

brpa berat awk?? kadang kalau badan berisi atau gemuk obes dri sbelum preggy susa nk rasa gerakan sbb isi tebal.. megeras skejap tu baby tegah tukar posisi.. ☺ baby gerak la tu

10mo ago

Berpe sy 71kg.mungkin kulit perut sy tebal kot.2 ari ni x rse pape.sy stress pun iye jugak.kdng2 ade rse cuit2 ni x de langsung.risau first bby kn

saya 27 week still tak pandai rasa tendangan baby, sebab halus2 je baby gerak. 28 week dah kena kira tendangan baby. Risau betul #firstmom

10mo ago

Itu la sy risau tume nk kire tendangan to dia halus x tau to dia tendang ke ape

baby keras tu dipanggil Braxton Hicks, kira baby gerak lh tu

10mo ago

Owhh klau mcm to mkne nye dia gerak la ye

sama la saya 22weeks pun tak reti lagi rasa 🥲🥲

10mo ago

Haah bile kote tunggu n nk tgk blik dia x gerak da