ubat zincofer

nak tnya ubat yg ni ptt makan selepas makan ke sebelum makan

ubat zincofer
31 Balas

hi, zincofer adalah ubat untuk tambah darah atau lebih dikenali sebagai anemia. Jadi ibu disyorkan untuk ambil ubat ini sebelum tidur malam bersama air suam / air sejuk / jus buah. Sebaiknya bersama jus buah. Amalkan waktu pengambilan ubat ini secara konsisten. In sya Allah, hb ibu akan normal. #semasa hamil, kalau boleh elakkan pengambilan air teh dan kafein.