Ubat zincofer

Assalamualaikum.. saya nak tanya makan ubat zincofer selepas makan tau sebelum ye sbb sblum nii makan ubat jenis obimin tp hb trun sgt. Makan zincofer skli makan ngn vitamin blh Ker..

2 Balas

sebaiknya sewaktu perut kosong. tak pun 2jam lepas makan. boleh je nak makan sekali vit. vitc terbaik kalau nak pair dgn zincofer sebab vitc akan bantu penyerapan zat besi dgn lebih optimum. jgn ambik dgn susu/calcium. nanti badan akan tend to serap more calcium compare to zinc

8mo ago

ok sis terima kasih

dah awak hari ni yg ke 3 hari