hyee hyee hyee...

Nak tnya ni, ada dak yg pakai baby food processor ? nak tnya ni sblom guna (utk pertama kali) camna nk bersihkan water tank tu ya? ? sbb biasa sblom guna brg kan bersihkan dlu? ? perlukaa masukkan ayaq pastu steam kosong? ? Pastuuu.. Bila dh guna, selang pkai mst kena cuci jgk water tank tu kn.. Yg nk kena rendam ayaq cuka tu mcm mana pulak? Mmg kena rendam smlman ka? Pastu esk tu buang ayaq dia boh ayaq kosong steam kosong? Mcm tu ka ya? ??? Mohon bantuan ibu ibu semuaaa.. Maaf laa byk tnya.. Sbb nk guna tp dok pikiaq ni mcm mn nk bersihkn dlu sblom guna.. ? terima kasihhh

1 Balas

Hi! Puan boleh basuh water tank food processor dengan menggunakan air dan sabun (liquid cleanser for feeding bottles, nipples and vegetables disarankan menggunakan yang no flavour) terlebih dahulu dan kemudian bilas menggunakan air sebelum steam kosong food processor tersebut menggunakan air biasa. Selepas steam, puan boleh bilas water tank dan food bowl food processor tersebut sebelum lap untuk digunakan buat pertama kali. Selepas memakai food processor, pastikan membasuh dan membilas water tank dan lap kering serta tidak menutup rapat bahagian water tank untuk mengelakkan water tank berkulat.l😊