Pengetahuan

Nk tnya 9week bolh mnum ayaq nyok ka

8 Balas

Air kelapa sebenarnya minuman isotonik semulajadi..klau kat kedai mcm air 100plus..saya pregnant dr dlu smpai skrg suka minum air kelapa..xkisah berapa2 minggu pun..lagi bagus time2 rasa badan penat dan lesu..jgn sampai berlebih2an..semua jenis makanan/minuman mesti berpada2..minuman dan makanan yg seimbang semuanya bagus utk ibu dan ank

Sy ms dh 7bln br mil dan mak bg minum..awl2 mak n mil xbg .. sbb ada org rahim dia kuat ok je minum..xde mslh pape..ada tu rahim xkuat..blh akibatkan keguguran.papepn depend pd bdn msing2 mcmne..sbb stiap bdn mommies yg preggy adalah brbeza.. ada kuat ada x.. 😉mg d pmudahkn segalanya .aamiin

Minum sikit2 dulu boleh sis segelas pn okay. Sy masa preg bedal semua tp berpada lah. Jangan minum 1jug sudahh. Doktor kata nk makan apa2 nak minum apa2 minum jelah takde masalah.

Klu rasa teringin boleh minum segelas..baru2 hari tu sya pun rasa nak minum jugak ..tapi segelas je lah buat ilang rasa ngidam

Minum sikit dulu. Kalau rasa perut boleh terima, tak ada bleeding ke apa.. Boleh terus minum..

Awal lagi. Seeloknya jangan. Dah trimester ke 3 nanti baru boleh start minum

Saya dulu minum sebab morning sickness teruk

Atas bdn.. Sbb sis baru lagi.. Baik jgn