Cara basuh barang makan baby

Assalamualaikum maaf nak tnya sikit.. Ibu2 kalau ank dah msk 6 bulan dah boleh bg makan dgn air kosong kan.. Nak tnya Kalau btrg utk sediakan mkkann dia termasuk pot, mixer, mangkuk, sudu..kalau basuh brgan tu semua kena basuh dgn food cleaner baby tu ka? Atau boleh pkai Pencuci biasa yg kita selalu guna dekat rumah? #ingintahu #firstmom #pleasehelp #firstbaby #firsttimemom

2 Balas

ye betul. boleh pakai sunlight aloe vera. tp buat mula2 ni sy asingkan span biasa dengan span baby. takut ada banyak sangat bakteria drpd span basuhan biasa. start setahun perut baby dah kuat sikit sy basuh je pakai biasa.

beli sunlight aloe vera tu sis. sye guna tu je boleh buat basuh brg2 bby boleh guna sekali basuh pinggan mangkuk kita. xyh asing2.