Main Sndiri

Hi all, nak tnya logic x klu time hamil suka main miss V sndiri and puting smpai klimaks. I try nak avoid tp xdpt. I dgn husband LDR, klu husband dtg dia tkt nak bersama sbb tkt i penat sbb dh 32wks. Last2 bila i sndiri2 i kena juga main miss v and puting sendiri, Klu x buat, i x dpt nak tdr. Tp tkt effect baby, ?? help me...

40 Balas

1. Minta doa kat tuhan utk beri jalan keluar 2. Cakap kat suami, tahu x dia berdosa sbb x tunaikan hak batin awak? Jgn biar dia berdosa sis. 3. Cuba kurgkan sikit2, mungkin mula2, dua hari sekali, lepas tu seminggu sekali ke. Allah hanya pandang pada usaha utk kita berubah, bukan end result. Even if we keep sinning, the effort nak stop tu yg Allah pandang.

LDR, its ok for me sbb husband jauh. Drpda cari yg haram kan. Dan ibu hamil semua berbeza. Tak sama. N ibu hamil ni bukan manusia normal macam manusia biasa. Hormon dah lain sbb yg kita kandungkan tu. Kalaj bg sy lah, boleh jer main janji tak melampaui batas. Lepas tu, manji wajib lah. Then, kalau Islam. Buat solat sunat, mintak Allah tunjuk.

4y ago

Sis, ini kira onani, kalau dlm islam dah mmg masuk kategori haram. Tapi kalau ada kemudaratan yg lebih teruk(cth dia cari lelaki lain ke), mungkin dibenarkan bagi sesetengah ulama.

Sy baru lepas jumpa nurse KK tadi. Dia kata klu kita terlampau klimaks sangat pun tak elok,coz boleh buat bersalin awal. Coz kita punya rahim & vagina akan kembang kencut. Klu dah 35 minggu ke atas baru boleh klu nak kerap rasa klimaks coz bagi kita senang nak bersalin & cepat pembukaan untuk bersalin.

5y ago

Yup btul tu..klo hujung² nk dkt labor bru la sbb snng nk labor

Mengucap banyak2 istighfar banyak2 sekiranya muslim..sesungguhnya perbuatan begitu adalah perbuatan terkutuk..banyak kan berdoa dan minta dihindarkan dari perbuatan syaitan..kalau takda iman beginilah yg akan terjadi..semoga sis dlm lindungan.amin..

Sis kena bgtau kt suami keinginan sis utk bersama .. kekdg bila mengandung ni tahap hormon utk sex Ada yg semakin menjadi² ,Ada yg sederhana ,Ada yg tk selera langsung sbb penat .. lbh baik sis luahkan perasaan sis tu pd suami ..

Logic jugak. Tp not good for ur baby..rahim mungkin akan rendah..mmg susah nak avoid..senang ckp nak dkt diri dgn tuhan la bagai..main dgn nafsu ni mmg payah nak lawan.. Sis cuba elakkan dgn menyebukkan diri..jgn duduk sorg2..

time pregnant puting n breast jadi lagi besar kan so bile tgk puting mayb naik nafsunye kuat kot... Di sebabkan hormon change.. Xpe la sis lain kali jgn pandang puting lama2 n jgn buat camtu.. Doa selalu ye mommy. Tc

Mommy try bgtau husband keinginan mommy.its ok utk bersama.ada cara utk bersama ketika hamil.blh try google.takde la husband risau mommy penat ke ape n mommy plak xd la nk main sdri.bincang ngn husband k

huhu sy 2 bulan skli . bila bersama suami . turun lak . last² sy pun tak bernafsu . perasaan smpai bwk ke mimpi . haa dlm mimpi jela dpt 😂 suami asek kata penat keje . sy pun mls nk fikir dah

5y ago

Hahahaha sbar je la mimpi pun mimpi la😂😂🤣

Mcmni la sis..klu sis muslim..apa kata mse sis nk buat cmtu...trus sis bukak fon...bukak utube..sis dgr zikir2 untuk ketenangan..insyaallah boleh tidur nnti..

5y ago

Iye yg ni sye sokong , cuba dkt kn dri dgn allah . Sbb masa mengandung ni mungkin emosi agk x menentu. Tpi klau jdi cm ni sye pon agk pelik kenapa smpai sis boleh jdi cm tu. Cuba lah kalau terasa cm tu . Ambil wuduk solat @ selawat @ bce al-quran. Ins yaa allah