Main Sndiri

Hi all, nak tnya logic x klu time hamil suka main miss V sndiri and puting smpai klimaks. I try nak avoid tp xdpt. I dgn husband LDR, klu husband dtg dia tkt nak bersama sbb tkt i penat sbb dh 32wks. Last2 bila i sndiri2 i kena juga main miss v and puting sendiri, Klu x buat, i x dpt nak tdr. Tp tkt effect baby, ?? help me...

40 Balas

Hi mummy. First of all, bagus sis tanya n honest dgn apa yg sis buat. Sy ada baca dlm app baby centre. Banyak mummy di situ Ada share pandangan spt ni jugak. Masa preggy, sesetengah org nafsunya tinggi. Ada yg suka layan porn sorang2, main dgn diri sendiri. Sy ada baca yg sebenarnya seks tiada bukti mempercepatkan kelahiran but merangsang nipples blh jadikan early labour "nipple stimulation". Nasihat sy based on apa yg sy baca, Cuba elakkan main dgn puting. Ttg miss V, sy x dpt nasihatkan. Sy faham mommie LDR. Kpd sis2 lain yg mempersendahkan sis ni, tlg jaga perasan mommie ni. Don't make yourself look like a saint by making fun of this woman. Sis, cuba download app baby centre jugak. Mommie di situ open minded sikit, dia x buat lawak Kat org.

4y ago

Nipple stmltion tu mcmne....bhye ke...sy kdg smpai kluar air ble main puting

Hi semua, I don’t think you should make fun of her question. She’s looking for an answer and was brave enough to ask. Kita tak tahu pun apa yang dia alami and how bad it is. It may terrifies her too. Long distance dengan husband untuk jangka masa berapa lama pun kita tak tahu. Looking at most of the comments, rasa sedih betul. Macam ni ke mumsies support each other? 😔 To dear you, the one who asked, hang in there ya. I don’t have the answer sebab I pun baru je 10 weeks. First child pula tu. Still observing pengalaman orang lain to be cautious and gain knowledge. I hope you find your solution.. In shaa Allah. 😊

5y ago

Kite same laa,first baby and 10 weeks 😄 Klau saye ade 2 options,tanye husband dulu if die larat sbb penat balik keje kan. Second,bile terasa nafsu tu, saye gi dapur buat susu suam baru syiok nak tido terus tak ingat dahh😂. Semoga keadaan mommies baik2 shj,plus main nipples sgt digalakkan sbb nurse kk ade ckp bagus utk production susu and baby

Tak tau nak cakap sebab ank nk msuk 4 xpenah trlalu horny smpai lyn sndiri..penah LDR dgn suami mse trimester pertama sbb alahan xley dkt dgn suami so sy blik kg n memang xde trpikir bab seks...tp so far xpnah la smpai tahap mcm tu walau horny, bese klau sy nak suami on je..sbb ank nk msuk 4 die da tau position yg sesuai n slesa utk sy..sometimes bab cmni kne ade discussion dgn suami..seks wktu hamil x bahaya kn bby pn so suami xperlu tkot just be careful jgn terlalu harder.. nasihat sy cume klau boleh avoid la onani sndiri try cri something yg boleh alih kn perhatian pd perasaan horny tu..reading novel, dgr lagu, dancing, watching tv, cooking.. anything la..

Kalau hasben takut nak bersetubuh dengan sis, sis suruh hasben yang main kan dengan jari. Jangan buat sendiri. Kalau nak buat sendiri pastikan hasben tahu, tapi biasa lelaki takkan bagi buat sendiri, jadi dia memang terpaksa jugak bersama sebab taknak wife buat bende tu. 32 weeks dah selamat untuk bersama dengan hasben. Terangkan dekat hasben sis memang nak. Saya pernah jugak terbuat sendiri, saya bagitahu hasben saya memang nak, dia boleh faham. InsyaAllah hasben sis boleh faham jugak, lelaki ni dia satu nafsu je sis. Pujuk dia baik baik. Saya dah beranak, takde efek apa apa pada anak, syukur. Cuma saya rasa serba salah kenapa boleh terbuat bende macam tu.

4y ago

Start tahu prgnat 3 minggu dah duduk berjauhan dgn suami .. sy balik Malaysia, suami masih berkhidmat di negara org .. nk bersalin pun suami tak dapat balik .. sbb tahu keje . Bukan mcm Malaysia suami ade cuti bersalin , cuti emergency, cuti tahunan . Kat sane xde . Kadang2 nafsu tu memang datang . Tak boleh nak kawal . Kdang terlayan juge . Rasa hina sngt . Harap Allah swt ampunkan dosa saya n permudahkan sy bersalin . Due lagi 3 minggu .. takut dengan dosa sndri . Tapi rasa tak snggup jauhan dgn suami . Lepas bersalin besarkan anak berjauhan dgn suami .. suami cakap 2 tahun skli samaada sy pergi sana atau suami balik Malaysia. Nafsu tu kdg2 dtg lain mcm . Ticket flight mahal .. suami bukan org Malaysia. Die nak berhnti keje di Malaysia pun die rasa takut . Takut tak dapat tampung . Die boleh kate bile da cukup smua nye , ade simpanan , bru die duduk Malaysia. Takut tak mmpu bg makan ank bini . Skrg nie ape smua boleh jer bg .. sy tetap dgn pendrian sy . Sy nk ank sy besar kt Malay

Sama.. Sejak pregnant ni nafsu lain mcm. Kdg2 kalo ada naik video2 porn dkt fb tu, layan je kejap... Kejap jela pastu unfollow @ block fb yg share tu. Sbb risau effect baby... Bila dh teruk sgt rasa merenyam tu, sy akan call husband suh balik cpt2. Bila dia balik, xsmpat dia mndi apa sy dh terkam.. Hihi. Sabar ye sis... Blh je kalau nk bersama. Ckp dkt husband jgn tkot. Husband sy mula2 hr tu tkot jgak... Tp sy pujuk rayu smpai dia on. Tgk sy ok, dia pon dh xrisau... Dia lak yg penat nk layan sy. Apa2 bncang dgn husband.. Terus terang dgn dia.

Please dont condemn this mommies. Antara kita semua memang akan berbeza simptom mengandungnya. Tidak mustahil ini cuma pembawaan sebab kalau benda ni mommies ni tak biasa buat sebelum ni tapi tiba2 terbuat so memang ada kena mengena dengan pregnancy dia. To this mommies sabar ya. Bincang elok2 dengan husband, cerita masalah puan pada husband..insyaAllah ada jalan penyelesaiannya..stop condemn her. Maybe its takes all her courage just to ask about this.

Sye penah bce stu artikel,prmpuan bila pregnant akan jdi salah satu. Sama ada langsung tak bernafsu ataupun jdik kuat nafsu, means luar biasa nafsunya dri selalu. Z bole nak salahkan dia yg bertanya sbb maybe kadar hormon dlm badan stiap mommy berbeza. Cuma pada saya, klau sis rse mcm tu cuba sibukkan diri dgn bnda lain mcm tgok tv ke,dgr surah2 ibu mengandung kat youtube ke. Elakkan dri dduk sendirian. Kadang bila kita sorg2 tu yg mcm2 leh jdik. In shaa allah, sye doa yg baik2 je utk sis ye. Moga kuat dan tabah.

Kenapa ada yg ckp dia buat perbuatan terkutuk? Come on guys, she's looking for an answer. For me it's normal. Hormon turun naik. Some more dia buat sendiri, bukannya dengan laki korang. Sis yg bertanya, I hope u doing good rite now. Whatever it is try consult with ur doctor & discuss with ur husband too. If u like to watch porn too, try to avoid it. Not good for ur baby. OK mommy? 😉

4y ago

Great comments ...sis.I respect ur positive

Rsnye ni bkn pembawakan ke ape..ni masalah diri sendiri..klau hormon semasa mengandung sekali pun rsnye bleh je lawan..cuba tny nurse/doctor ni mmg hormon ms mengandung ke x ..mau kne marah kot dgn nurse/doctor.. Anak dlm kandungan akan ikut perangai ibu semasa mengandung..sbb tu islam suruh ibu mengandung byk kan mengaji,solat,zikir semasa mengandung klau nk anak bijak soleh/solehah.. bkn nk kecam cuma utk peringatan kt bersama..

5y ago

Baby ikut perangai ibu bkn utk muslim saje sis..utk semua..kalau non muslim pun dgalakkan buat benda baik2 ms mengandung..sekadar pendapat

Alaa.. At least mommy nie berani nak tnya pendapat semua. Jd jwb la yg elok2. Bukan dia p jual diri pun, dia nak pendapat smua utk di kluar dr masalah gini. Ini tak asyik nak kondemmm jer. Cuba klu awak yg dlm situasi dia then org kondemn awak, tak ker awak skt hati??! Awak tu pun pregnant jd ckp tu elok2 lah jgn asyik nak buat org down jer..