3rd Trimester

Hi all... I now dah 34weeks. Org ckp 3rd trimester adalah masa bgs utk bersama dgn husband sbb itu natural induce. So klu skrg i bersama dgn husband dlm 34wks ada possibilty tak baby lahir awal or blh menyebabkan bukaan awal? Coz i baca air husband bgs utk natural induce n for baby.. Tolg advise mommy..

2 Balas

Nope..i tak have sex dgn partner since pregnant 5months but i gave birth at 38weeks.ngam2 labor day🤣banyak berjalan je so tak lama u sakit..

Tak pon sis. Memang betul air suami tu bagus untuk dipermudahlan bersalin. Tp tak lah sampai bagi terbukak jalan. 😊

5y ago

37w tu kira dh sempurna dh tu. Saya delivered pon genap 37w.