Stress Or Hormonal?

Hi, just nak luahkan, tak tau kenapa lately stress dgn husband.. I am now 32w.. Terasa mcm pressure... Sbb mcm2 x settle lagi.. Tp badan restricted... Sbb mmg alahan sgt teruk... Husband i baik shj.. Tp dia kalau dtg malas dia.. Satu apa dia x buat... Dia ignore je.. Time is running low... I penat.... I kerja... I ada allergic teruk... Body pun x berapa kuat due to asthma... Kadang2 weekend tu la nak settle mcm2... Husband i suka start our day lewat.. Alasan dia.. Dia penat... I fhm.. I pun kerja... Weekend mmg kalau boleh nak tido je... Tp time is running low... I pun x larat.. But sementara i larat ni i kalau boleh nak settle everything... Before i x larat.... I x fhm la... Lelaki ni sometimes.. Dia x rasa kot apa kita rasa.... Ckp nnti jd gaduh.... ? My husband is nice, baik and loving always help around.. Tp i can't take it bila malas dia dtg.. And sikap sambil lewa dia... I kalau x pregnant.. I buat semua sendiri... Ni baru first baby.. Bygkan kalau nak extend lagi...

3 Balas

Jangan risau sangat lah dengan benda yang tak settle tu . Buat slow slow , insyaallah semua settle . Sama je dengan husband saya . Biasalah orang lelaki . Tapi selalu saya malas nak bising sebab husband tak suka kalau saya bebel bebel . Kalau nak bebel boleh je tapi saya pun tak berapa suka nak spoilkan mood orang . Daripada saya rasa sakit hati sebab husbnd tak tolong baik saya tenang kan diri , buat slowly , kalau tak larat stop dulu nanti sambung balik . Trust me , awak kena belajar control benda ni sebab nanti anak dah lahir lagi banyak sakit hati 😁 . Lagi lagi bila kita ni tak boleh tidur kena jaga anak dia pulak syok tidur kat sebelah . Emosi tak teratur lagi badan rasa penat . Enjoy je .

Bersabar la sis kebanyakan orang melaluinya..saya pun tak terlepas..saya yakin suami tahu tanggung jawabnya cuma hanya berlengah saja..dia mahu ambik masa bermanja sebelum simanja hadir.Kekadang kerana tenaga letih penat ibu mengandung ini buat mentaliti kita sensitif juga bimbang tak tenti pasal..harapan saya sis banyak bertenang dan bersabar minta suami lakukan apa yang kita mahu dengan cara berhemah untuk keharmonian rumah tangga..Biasa la bagi orang lelaki bersikap nanti dulu tu kerana melalui kejutan budaya...dulu bujang sekarang dah mak jadi bapa orang...tenang ye...

faham sis.sy rasa sis jenis yg tak pandai duduk dian ada je benda nk buat.saya pon masa pregnant macam tu.asyik ckp kalau saya larat saya boleh buat sendiri😅kena sabar sis.sikit je lagi tu.alhamdulillah suami still jalankn tanggunggjawab.jangan tekan sangat nanti dia pon stress dengn kita.😇