buku pink

Nak tnya ibu2, biasanya buat buku pink kndgn brp bulan?

22 Balas

Once dah tau pregnant (check upt) pergi je clinic nanti dia akan set kan appointment sekali untuk bukak buku pink. Tak ikut minggu pun tp jangan lambat sangat (14 minggu ke atas) nanti kena marah dengan nurse sebab nurse nak jaga kita dengan baby.

Sy call KK dulu tanya... Nanti nurse kat situ akan tanya last period bile & bla3... Then terus book tarikh untuk buat buku pink... Saya pun 1st time.. 😊😊😊

kena buat sblom kandungan 12 minggu.. better g awl sikit sebab kena buat appointment dlu dgn nurse n sediakan documen yg dia nk..

Sblm 12 mggu da bole buat..kalau buat lambt nnt kna bebel sikit la tpi sis jga yg rugi sbb xdpt pemeriksaan dan pemantauan awal.

awal pergi lagi bagus sya hritu dh buat buku dh sblm 11weeks sblm tahu kandungan janin sbb masa tu sah di sahkn hamil

2 bulan dh boleh buat. Sy dri anak 1st dan tgh preggy yg ke2 ni nurse bagi temujanji buka buku wktu 9weeks

2 bulan bole.pergi dh sy.pergi dh 4 bulab kena.marah.dgn.doktor..huhu

Sy 6mgu da buat... Nurse bole pantau kite klau buat awal... 😊

saya buat satu bulan tahu prggy dh bolh buat

sy buat masa first time pergi kk, 4 weeks