buka buku pink slps keguguran

Hi..siapa ada pgalaman biasanya brp mnggu kehamilan baru buka buku pink selepas keguguran?

11 Balas

klau pnah gugur skali & first trimester rasanya buka mcm biasa saja. klau yg kerap gugur or gugur 2nd trimester keatas maybe la boleh buka awl.. apa2 pun call saja kkia dlm kawasan awk sbb stiap kkia xsama procedure.

sy first scan swasta 8weeks.settle scan dr suruh sy trus g kk buka buku pink.dtg kk ingat nk booking dlu, tp nurse utamakan sy bg buka buku trus sbb ada sejarah kguguran

tmpt sy even gugur pun tkde kaitan dgn buka buku pink baru. buka seperti org biasa juga. siap dpt sticker putih lgi. sebab tkde komplikasi apa apa. alhamdulillah. buka time 10 weeks

saya masa 8weeks. masa 7weeks saya call klinik dah bagitahu sebelum ni pernah gugur. misi bagi tarikh buka buku masa 8weeks.

Call kk minta appointment.. saya ada sejarah gugur. Masa 7w5d baru call kk minta appointment pastu kk suruh dtng masa kandungan 8w…

Sy pernah gugur tp sbb dh pindah rumah jd pindah ke kd. Kalau kk sy dlu ckp buka awal. Kat sini sy dpt appointment masa 10w nnt

saya ada history misscariage pun dpt date buka buku 13week 😵‍💫

kalo ada sejarah gugur mungkin boleh buka buku pink awal ..

Depend kekosongan tarikh dan kk tmpt sis, sy dpt mse 7w.

selewat lewatnya 12 minggu buka buku