breastpump

Nak tnya, bila ya patut beli breastpump? Before or after bersalin? Kalau beli breastpump, apa accessories penting yang perlu ada..or breastpump sahaja dah cukup..

1 Balas

Kalau tak bekerja saya rasa tak perlu beli breast pump yang mahal mahal tu . Tapi kalau awak tak nak anak direct feeding , nak guna botol boleh beli pump . Saya guna collector je . RM7 kat shopee . Kalau anak warded sebab jaundice , perlu juga pump kalau nak bagi anak susu sebab nurse kadang suruh kita hantar susu yang dah dipump untuk dia suap kat baby . Lepas tu guna untuk tambah demand untuk banyakkan susu atau guna untuk keluarkan susu yang berlebihan

4y ago

Tq sis..😊