Breastpump

Nak tanya pendapat, for 1st timer nak beli breastpump, better beli yang Single pump dulu or beli yang Double pump terus.? Brand suggestion.?

16 Balas

Dulu sy beli single pump brand Malish. Sbb x berani nk beli yg double terus sbb x tahu production susu mcm mana. Sekali rezeki a anak sy, susu meriah, terus sy beli double pump brand Lacte. Lacte yg sy beli tu byk aksesori tp suction ok.

5y ago

.okay, thanks for sharing idea.. .boleh laa nak beli single pump dulu kan for starter.. .haha.

ikut preference tp hari tu sy beli brand spectra 9 dapat free 2 cup handsfree. mulanya nk beli brand lain tp sbb yg tu mcm ok n price xmencekik sgt so try je la. masa tu beli kat tce baby expo...jimat sikit la

5y ago

Sama2 😊

kalau baby nyusu direct dan botol..baik pakai single sbb biasanya sebelah bg baby sbelah lg pam masuk botol..tp kalau baby nyusu botol better bli y twin..

5y ago

.alright, noted.. .Thanks for the info..

double . cepat dan pantas . kalau single buang masa . haa cari jenama real bubee tak silap kt shopee . tk smpai 100 . murah dan double tau

5y ago

Okay, Thanks for the info..

Kena tgk ciri2 yg u nk 1. Bajet ( bajet u bpe hengget nk biasa or berjenama?) 2. Beli head double pump tp guna single head je...fhm x?

5y ago

.oh, okay2.. .faham.. .atleast kalau beli double pun, nak guna single pump pun tak de masalah.kan..

Kalo sis bekerja... Better sis amik double.. Snang, cpt sikit kosng kedua2 belah... Usha kt shoppee jenama real bublee, xsmpai rm100

5y ago

.okay, Thank you for the suggestion.. baru hari tu usha2 jugak brand tu, okay laa tak mahal macam brand lain..

single pump pun ok dah.sebelah tu letak collector.next tukar plak. kalau ke kedai barang baby Manjaku tu banyak pilihan.

5y ago

.collector tu macam handsfree cup tu ke.?

beli single pump je sis, skarang byk brand yg dari cina tp harga jauh lebih murah. sy biasa beli di shopee

5y ago

saya beli yang jenama real bubbee tak silap. murah je double pun. rechargeable. takslp rm60 mcm tu.

Lebih baik beli yg Double Pump,saya guna Spectra.So far,Alhamdulillah performance ok.

Klu bekerja better beli double pump.. Sgt mudah dan cepat utk kosongkan kedua2 belah..

5y ago

.tu laa, fikir macam tu jugak.. .sebab kerja.. .haha..