Persediaan bersalin

Patut ke beli breastpump terus sebelum bersalin ni, atau beli kemudian pun tak apa? Breastpump mana yang sesuai nak beli?

4 Balas

beli sebelum bersalin. beli je yg murah dlu dkt shopee. nnti dh bersalin kalau betul perlukn bru beli yg mahal sikit. sbb kekdg pump tu sgt diperlukn wktu awal2 bersalin je kalau bby kne tgl hospital ke or bby xnk df lgi. kalau bby latch dh ok, and u pon mmg nk bgi fully df, x de lh membazir beli pump tu. atleast still boleh guna lgi if nk keluar tgl bby kt rumah ke.

sy beli yg manual pump pureen punya. nurse suruh beli yg murah2 je dlu. sbb tktau pump yg mna sesuai dgn kita. nnti kalau baby dah kluar and kita dah selesa sikit untjk pump, bole la nk tukar pkai yg eletric ke ape. sebagai persediaan, beli je yg biasa dlu

beli electric pump. sbbnya kalau u rezeki banyak Allah bagi susu banyak, bengkak susu sakit ye. sakit ditarik² urat tu rasanya

sediakan sebelum bersalin . mcm saya guna brand ashlee lora . boleh search di shopee